social media inso.gov.ir-شبکه_های_اجتماعی_سازمان_ملی_استاندارد

اخبار استان

بيشتر

دوشنبه1403/1/6

10:31:1

9

دانستنی‌های استاندارد برای خانواده

آب معدنی و آب آشامیدنی

آب معدنی از آب آشامیدنی به دلایل زیر قابل تشخیص است:
  1.  وجود املاح معدنی خاص، عناصر کمیاب و دیگر ترکیبات
  2.  حاصل از منابع طبیعی مانند چشمه و سفره آب زیر زمینی
  3.  ثبات نسبی ترکیبات آن در فصول مختلف سال
  4.  جمع آوری تحت شرایطی که ویژگیهای آن تغییر نکند.
  5.  بسته بندی در نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب تحت شرایط بهداشتی خاص
آب آشامیدنی آبی است که ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی، بیولوژیکی و رادیو اکتیو آن در حدی است  که مصرف آن عارضه سوء کوتاه مدت یا بلند مدت برای سلامت انسان ایجاد نکند.
آب آشامیدنی یا معدنی باید زلال، بدون ذرات معلق و رسوب باشد، عاری از مزه و بوی نامطلوب باشد، عاری از مواد خارجی قابل رؤیت نظیر شن و روغن باشد. آب باید در ظروف تمیز و غیر قابل نفوذ و حداکثر 5 لیتری بسته بندی شود. ظروف بسته بندی می تواند ظروف یکبار مصرف یا شیشه ای مناسب برای بسته بندی آب باشد. ذکر خواص درمانی تحت هر عنوان، عبارت و یا تصاویر گمراه کننده بر روی بسته بندی ممنوع است. حجم فرآورده، نام و نشان تولید کننده، شماره پروانه و زمان ماندگاری نیز باید بر روی بسته بندی قید شود.

منبع: استاندارد ملی شماره 2441- 1053

با ارسال کد 10 رقمی ذیل نشان استاندارد  به سامانه 10001517 از صحت استاندارد کالا اطمینان حاصل فرمائید