آب معدنی از آب آشامیدنی به دلایل زیر قابل تشخیص است:
- وجود املاح معدنی خاص، عناصر کمیاب و دیگر ترکیبات
- حاصل از منابع طبیعی مانند چشمه و سفره آب زیر زمینی
- ثبات نسبی ترکیبات آن در فصول مختلف سال
- جمع آوری تحت شرایطی که ویژگیهای آن تغییر نکند.
- بسته بندی در نزدیکترین محل ممکن به سرچشمه آب تحت شرایط بهداشتی خاص
آب آشامیدنی آبی است که ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی، بیولوژیکی و رادیو اکتیو آن در حدی است که مصرف آن عارضه سوء کوتاه مدت یا بلند مدت برای سلامت انسان ایجاد نکند.
آب آشامیدنی یا معدنی باید زلال، بدون ذرات معلق و رسوب باشد، عاری از مزه و بوی نامطلوب باشد، عاری از مواد خارجی قابل رؤیت نظیر شن و روغن باشد. آب باید در ظروف تمیز و غیر قابل نفوذ و حداکثر 5 لیتری بسته بندی شود. ظروف بسته بندی می تواند ظروف یکبار مصرف یا شیشه ای مناسب برای بسته بندی آب باشد. ذکر خواص درمانی تحت هر عنوان، عبارت و یا تصاویر گمراه کننده بر روی بسته بندی ممنوع است. حجم فرآورده، نام و نشان تولید کننده، شماره پروانه و زمان ماندگاری نیز باید بر روی بسته بندی قید شود.
منبع: استاندارد ملی شماره 2441- 1053
با ارسال کد 10 رقمی ذیل نشان استاندارد به سامانه 10001517 از صحت استاندارد کالا اطمینان حاصل فرمائید